Köpvillkor

Allmänt

För att få handla hos Silhuettdesign Sverige (www.silhuettdesign.se), nedan kallad Silhuettdesign, måste du vara över 18 år. Vid beställning i vår onlinebutik träffas avtal om köp när din betalning blivit godkänd.

Om du handlar med annan persons personuppgifter, utan dennes medgivande, och detta innebär ekonomisk eller annan skada för Silhuettdesign, kommer detta att polisanmälas.

Vi reserverar oss för slutförsäljning.

Betalning

Priser
Priserna anges i svenska kronor (SEK) och är inklusive moms. Fraktkostnad och eventuell administrativ avgift kan tillkomma, se ytterligare information nedan. Silhuettdesign reserverar sig för eventuella fel, exempelvis prisuppgifter, kampanjer, rabattkoder eller produktuppgifter som kan uppstå online och i butik.

Betalningsalternativ

Vi använder oss av PayPal som betalningsalternativ. Kortbetalning utan PayPalkonto samt betalning med konto. Du kan ta del av PayPals köparskydd här.

Även fakturaalternativ med förskottsbetalning finns. Leverans sker efter betalning.

Betalning vid leverans är också möjlig, då via Swish.

Leverans och frakt

För tillfället erbjuder Silhuettdesign inte något fraktalternativ. Fram tills dess att ett alternativ kan erbjudas går det att hämta ut beställda produkter på Slåttervallsvägen 15, 56434 Bankeryd eller Timmergatan 3, 593 62 Västervik. För kunder bosatta i Jönköpings kommun finns alternativet personlig levererans hem till dörren, utan extra kostnad.

Ångerrätt

Allmänt om ångerrätt
Hos Silhuettdesign har du alltid 14 dagars öppet köp (gäller ej vid personlig order). Du kan alltså returnera varan inom 14 dagar från det att du tagit emot den och få tillbaka hela det belopp du har betalat. Varan ska då vara i oförändrat skick – det vill säga den får inte vara använd, men får givetvis ha packats upp och kontrollerats försiktigt. Det är viktigt att varan då kommer till oss i oskadat skick. Vid denna typ av retur står du själv för fraktkostnaderna.

Du kan läsa mer om svensk lagstiftning kring köp via internet hos Konsumentverket.

Avbeställning lagervara
Om du vill avbeställa en lagd beställning, kontakta vår kundservice snarast på kontakt@silhuettdesign.se.

Om din beställning redan har hunnit bli expedierad är det inte längre möjligt att avbeställa varan/varorna och du är därmed skyldig att motta din beställning. Om du efter att du tagit emot din vara ångrar ditt köp gäller ordinarie villkor för ångerrätt och returhantering. Avbeställningen gäller från det att du har mottagit en bekräftelse gällande avbeställningen från oss på Silhuettdesign Sverige.

Avbeställning personlig order
Upparbetade kostnader debiteras. Det är inte möjligt att avbeställa en personlig order, när tillverkningen väl påbörjats.

Ångerrätt
Du har alltid rätt att ångra din beställning inom 14 dagar, utan att ange något skäl. Ångerperioden räknas från det datum då du mottog den sista varan/varorna i din beställning. Kontakta vår kundservice på kontakt@silhuettdesign.se så skickar vi formuläret till dig.

Vid nyttjande av ångerrätten återbetalar vi alla betalningar från dig, utan oskäligt dröjsmål och under alla omständigheter senast 14 dagar efter det att du meddelat ditt beslut att utnyttja ångerrätten. Vi kommer att använda oss av samma betalningssätt som du använde vid din beställning, utan att det medför några extra avgifter för dig. Silhuettdesign har rätt att avvakta med återbetalningen till dess att vi har mottagit varorna eller bevis på att du har skickat tillbaka varorna (det alternativ som inträffar först).

Du måste skicka tillbaka varorna eller överlämna dem till oss utan oskäligt dröjsmål och under alla omständigheter inom 14 dagar från det datum då du informerade oss om att du önskade nyttja ångerrätten. Kostnad för returen av varorna står du själv för.

Har du hunnit använda din vara och utnyttjar ångerrätten kan det innebära en viss värdeminskning, på din bekostnad. Dessa ärenden hanteras individuellt.

Returhantering via Kundservice
Vid retur måste du kontakta vår kundservice på kontakt@silhuettdesign.se för vidare information. Retur av vara ska alltid styrkas med inköpskvitto. Du ansvarar för att varan kommer till oss i oskadat skick. Se därför till att varan emballeras väl.

Returen är inte godkänd förrän Silhuettdesign kontrollerat varan. Vid godkänd retur och ångerrätt sker återbetalning på samma sätt som betalningen skett. Vid ej godkänd retur debiteras en administrativ kostnad om 250 kr. Dessa returer betraktas dock inte som ett utnyttjande av ångerrätten.

Reklamation

Som privatperson omfattas du av konsumentköplagen, vilket innebär att du har reklamationsrätt under 3 år. För övrigt gäller svensk konsumentlag, läs mer hos Konsumentverket.

Innan reklamationer, rådgör alltid med vår kundservice som du når på kontakt@silhuettdesign.se så att vi på bästa sätt kan avhjälpa felet (se vidare information ovan angående Returhantering). Felet ska anmälas inom skälig tid efter det att du mottagit varan.

Reklamationsrätten gäller oavsett om felet är synligt eller dolt. Det är dock en förutsättning att fel inte har uppstått som följd av felaktigt bruk av varan. Är det fel på varan har Silhuettdesign rätt att inom 6 månader åtgärda felet. Om så inte sker har du rätt att få en ny vara som ersättning för den defekta varan. Reklamation ska vara oss tillhanda inom skälig tid. Reklamation som sker inom 2 månader från köptillfället anses alltid som inom skälig tid.

Silhuettdesign förbinder sig att alltid följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

Lösning och hjälp i tvistemål

Vi på Silhuettdesign hoppas så klart att tvister aldrig ska uppstå för dig som kund. Om det mot förmodan skulle göra det så finns det hjälp att få genom en tvistlösningssida som är gemensam för hela EU. Sidan är speciellt framtagen för att konsumenten ska kunna handla fritt över Europas gränser och kunna få hjälp om något går snett. EU:s tvistlösningssida är skapad för dig som handlar på nätet från ett företag som är lokaliserat i något av EU-länderna och där du upplever att du behöver hjälp i ett tvistemål http://ec.europa.eu/consumers/odr/

Personuppgifter och sekretess

Du kan ta del av Silhuettdesigns integritetspolicy här.

Reservation

Vid eventuell slutförsäljning av vara eller missberäkning av antal lagervaror har Silhuettdesign rätt att häva köpet och återbetala eventuella betalningar gjorda av dig. Vi kontaktar i sådant fall dig för att se hur detta på bästa sätt ska lösas, då du har möjlighet att välja en annan vara istället för att få din betalning tillbaka.

Övrigt

Force Majeure
Händelser som krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter samt likvärdiga händelser utanför vår kontroll, vilka ej kunnat förutses, ska hänföras till force majeure. Det innebär att Silhuettdesign befrias från sina förpliktelser att fullgöra ingångna avtal.

Bolagsinformation

Kontaktuppgifter
Organisationsnummer 559213-2749
William Lundberg Invest AB
Slåttervallsvägen 15
564 34 Bankeryd
kontakt@silhuettdesign.se